Næringsutvikling går på tvers av kommunegrenser, og felles visjon og mål gir økt kraft i satsingen. Innholdet i denne planen er et resultat av dialog med ca. 60 ressurspersoner for næringsliv, kompetanse- og utviklingsmiljø fra alle fem kommunene. Arbeidet er ledet av en styringsgruppe bestående av ordførere i Midt-Helgeland og en arbeidsgruppe med næringssjefer og landbruks- og miljøvernsjef i kommunene. De som har deltatt i arbeidsgruppen er Øyvind Toft (Leirfjord) ,Stig-Gøran Olsen (Alstahaug), Hans Løvmo (Alstahaug), Tor Henning Jørgensen (Dønna), Stig Neraas (Herøy), Snorre Lund (Vefsn/MON KF). Distriktssenteret har deltatt som observatør. Essensi Utvikling ved Berit Laastad har bistått som prosessleder i arbeidet med planen. Vi retter en stor takk til representanter fra næringsliv og samarbeidspartnere for deres konstruktive bidrag til planen, og til Nordland fylkeskommune for analyser som grunnlag for strategien. Planen viser hvilke utfordringer regionen står ovenfor i arbeidet med næringsutvikling, og tar inn
koplinger mellom lokal og regional samfunnsbygging. Den fokuserer på strategiske mål som er relevante for kommunene, og peker på muligheter for å utnytte lokale fortrinn.
Det er et mål at denne regionale strategiske næringsplanen skal vedtas i alle fem kommunene. Den skal også kunne vedtas som strategisk næringsplan for enkeltkommuner.

Klikk her for å laste ned Strategisk næringsplan for Midt-Helgeland